Mulighed for tilskud til høreapparater
Blog

Tilskud til høreapparater - hvilke muligheder har du?

19-08-2024 00:00:00

I Danmark har vi et stærkt sundhedssystem der sørger for at vi sjældent skal bekymre os hvis vi bliver syge eller har brug for hjælpemidler. Det gør sig også gældende hvis hørelsen begynder at give udfordringer, men udover tilskud til høreapparater fra det offentlige, er der også andre tilskudsmuligheder når der skal købes nye høreapparater. Dem kigger vi lidt nærmere på her. 

Tilskud til høreapparater 2024

Det helt store tilskud der er at hente til høreapparater er fra det offentlige. Det er det der gør at vi kan få gratis høreapparater igennem offentlige høreklinikker o.lign, men der er desværre mange der ikke ved at man har valget mellem at bruge tilskuddet i det offentlige eller i det private som os. Vælger du at få høreapparater igennem det offentlige, så bliver du ofte "låst" til et par høreapparater uden mulighed for at få dem der passer dig og dit høretab bedst. 

Derfor kan der være god idé i at tage dit tilskud med til en privat høreklinik, som f.eks. os, hvor du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige høreapparater ud fra hvad hørespecialisten mener er det bedste til dig, dit høretab og din livsstil. Tilskuddet fra det offentlige varierer fra år til år, men ligger i 2024 på 4.386 kroner for det ene øre, og på 2.418 kroner for det andet øre. Årsagen til at det er gjort op på den måde er at det ikke er alle der har behov for at få høreapparater til begge ører. Sammenlagt er der således i 2024 6.804 kroner i tilskud fra det offentlige hvis du har behov for høreapparater til begge ører. 

Hos os kan du vælge at bruge dem så du får et par "gratis" høreapparater fra Oticon, eller du kan vælge at bruge det til at købe nogle dyrere og bedre høreapparater hvor du selv har en egenbetaling. Og vi forstår godt at det er mange penge at købe et par høreapparater til 27.500 kroner, og derfor tilbyder vi også mulighed for at finansiere købet uden renter og gebyrer

Andre muligheder for tilskud til høreapparater

Foruden det offentlige tilskud til høreapparater, så er det også muligt at få tilskudt andre steder fra. Det kan være fra forsikringer eller foreninger du er medlem af. Vi har f.eks. et samarbejde i 2024 med Danske Seniorer hvor der er mulighed for at få tilskud. Ligeledes har Sygeforsikringen Danmark mulighed for at yde tilskud hvis du er medlem i gruppe 1, 2 eller 5. 

Vi hjælper dig på vej

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, når man skal gennemskue hvilke tilskudsmuligheder man har. Men heldigvis er det noget vi arbejder meget med, og kan på den baggrund også hjælpe dig med at finde ud af hvilke tilskudsmuligheder du har, og hvordan du ansøger om dem. Ring til os på 70 400 200, eller kom forbi en af vores klinikker i hele landet. Du finder din nærmeste Audika klinik her